REFERENCE

Byla jsem úplný začátečník neznalý tajemství pečení chleba. Po absolvování kurzu v Naší pekárně v Třibřichách, jsem zvládla nejen chleba, ale i úžasný buchty a briošky. A hlavně jsem poznala i skvělý lidi a za to velké díky. Kdo ještě váhá se kurzu zúčastnit, tak neváhejte a jděte do toho a vaši blízcí vás budou milovat za voňavé pečení.

Marie Baranová

U Toma jsem byla již podruhé na kurzu a vřele doporučuji jak začátečníkům, tak i pokročilým. Praktické rady, přímo ukázka toho, jak má vypadat kvas, rozkvas, autolýza, fermentolýza, bulk a další si sice přečíst můžete, ale tady vše pochopíte okamžitě, a to díky všem postupům, které zde od A až do Zet má Tom připravené. A to nejlepšî nakonec, čerstvý ještě teplý chléb či bagetu s různými sýry jsou tomu všemu za odměnu. A na nedělní snídani si tak přivezete své upečené produkty. Dalo mi to strašně moc a na jeho kurzy se vždy těším.

Lucie Kramáriková

V Naší dobré pekárně jsem byla na dvou workshopech. Na začátečnickém a pro pokročilé. Na kurzech jsme si ukázali jak práci s čistě pšeničným těstem, tak naprosto úžasný celožitný samostojný chleba. Oba kurzy byly na vlně pohody a pod taktovkou Tomáše šlo všechno jako po másle. Těším se na další level


Miloslava Šmejkalová

I když nejsem úplný začátečník, tak tento kurz byl pro mě velmi přínosný. Stále jsem hledala řešení jak svoje pečení zlepšit. A díky kurzu jsem našla řešení, rady a odpovědi. Upéct několik druhů pečiva krok za krokem a osahání si těsta ve všech fázích pod dohledem profíka, je prostě k nezaplacení. Průběh kurzu pod vedením Tomáše, byl veden v pohodové a přátelské atmosféře. Pokud je někdo na vážkách, tak tento kurz je rozhodně správná volba.

Hana Minářová

Tradice, řemeslo, láska, dřina, zápal, úcta k surovinám a tradičním procesům... Několikrát neuvěřitelné celodenní flow při workshopech v pekárně s partou stejně "postižených" kváskomilů a lidu chlebového, který si hlídá, co dobrého vkládá do úst... V profesionální malé pekárně, kde je klid, řád a pořádek, útulno a příjemně po celou dobu kurzu, kde je pokorný a dílu oddaný pekař, který fakt umí! Tomáš umí dobroty ve své pekárně nejen péct, ale i své chlebolačné pekaříky naučit všemu potřebnému v teorii i praxi, jak i v možnostech domácí kuchyně, v pohodě a s láskou, vymazlit výtvory hodné profíka (a poté oslňovat rodinu, kamarády i široké okolí... jo, a někdy i sebe - co všechno se dá zprocesovat a "překváskovat"). Vše se zadařilo opakovaně v domácích podmínkách funkčně zreplikovat (vyvozuji z toho, že všechno rychle mizí, a to prý "kváskové dlouho vydrží" :-D). A pak ten čas, kdy se doma těšíme po 20 minutách pečení odklopit poklici litiňáku a prostě... wow... být spolu a mít radost. Návraty ke kořenům, úcta, pokora a láska k dílu, k člověku, k poctivé práci. Tohle je řemeslné pečení. Tohle můžete prožít u Tomáše. Tohle si můžete odnést domů. Tome, díky!

Renata Kleinová, profesí lékařka, doma pekařka


Tomášovy kurzy vřele doporučuji! Nejenže se něco opravdu naučíte, ale zároveň zažije pokaždé báječnou atmosféru - osobně několikrát zažito. Můžete mi to věřit - doporučuji je i u mne na blogu a ve své knize.


Ludmila Gottwaldová

Chtěla bych vám moc poděkovat za váš workshop. Dostala jsem díky vašim radám další chuť pokračovat a nevzdat to. Sice stále ještě mám co vychytávat, ale je to velký posun dopředu. Děkuji moc


Marcela Biffer